I början på 90-talet så skapades denna klassiska efterrätt, Gino, en ugnsgratinerad fruktsallad med vit choklad  hos krogarna i Stockholm.  Denna enkla och läckra dessert innehåller endast bananer, kiwi, jordgubbar och vit choklad och blir klar på 5 snabba minuter i ugnen. Serveras med en god vaniljglass.

Gino efterrätt - chokladgratinerad fruktsallad

Varm frukt under ett täcke av vit choklad! En klassiker som är både enkel och snabb att göra.
Måltid: Dessert, Efterrätt
Port: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 st bananer
  • 2 st kiwi
  • 1 st färsk ananas
  • 20 st jordgubbar
  • 2 msk råsocker
  • 150 gr vit choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200˚C - grill
  • Skala och skiva bananerna. Fördela bananskivorna i 4 ugnssäkra portionsformar (för 4 port). Eller använd en gratängform!
  • Skala och skiva kiwin. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg kiwi och jordgubbar på bananerna.
  • Riv chokladen fint och strö över.
  • Sätt in formarna i övre delen av ugnen ca 5 minuter eller tills chokladen fått fin färg.
  • Garnera gärna med citronmeliss

Tips

 Det går naturligtvis bra att ta den frukt man känner för i denna gino. Pröva gärna med att lägga till apelsin och blåbär!

Vit choklad gino efterrätt