I början på 90-talet så skapades denna klassiska efterrätt, Gino, en ugnsgratinerad fruktsallad med vit choklad hos krogarna i Stockholm. Denna enkla och läckra dessert innehåller endast bananer, kiwi, jordgubbar och vit choklad och blir klar på 5 snabba minuter i ugnen. Serveras med en god vaniljglass.
Gino efterrätt - chokladgratinerad fruktsallad
Varm frukt under ett täcke av vit choklad! En klassiker som är både enkel och snabb att göra.
Yield: 4 portioner
Materials
- 2 st bananer
- 2 st kiwi
- 1 st färsk ananas
- 20 st jordgubbar
- 2 msk råsocker
- 150 gr vit choklad
Instructions
- Sätt ugnen på 200˚C - grill
- Skala och skiva bananerna. Fördela bananskivorna i 4 ugnssäkra portionsformar (för 4 port). Eller använd en gratängform!
- Skala och skiva kiwin. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg kiwi och jordgubbar på bananerna.
- Riv chokladen fint och strö över.
- Sätt in formarna i övre delen av ugnen ca 5 minuter eller tills chokladen fått fin färg.
- Garnera gärna med citronmeliss
Notes
Det går naturligtvis bra att ta den frukt man känner för i denna gino. Pröva gärna med att lägga till apelsin och blåbär!
Senaste kommentarer