Det är över 40 år sedan Familjen Macahan eller som den hette på engelska ”How the West Won,” kom in i våra tv rutor. Den baserades på en mycket framgångsrik långfilm med samma namn ”How the West Won”

Själva långfilmen från 1962 var förmodligen den mest ambitiösa film i den genren som gjorts, en episk saga som sträcker sig över fyra generationer.

Men vad hände sen med dessa skådespelare efter denna mytomspunna serie?

Det har vi tagit reda på!

Men för att du ska påminnas om hur det begav sig så börja med att titta på detta magiska intro:

Zeb Macahan / James Arness 1923-2011

 

Norskättade James Arness spelade i många olika westernfilmer under sin karriär. Han blev även känd för rollen som sheriff Matt Dillon i TV-serien Krutrök, där han var med i över 600 avsnitt.

Att han i rollen som Zeb Macahan haltar är inte menat eller skådespel, sanningen är att Arness skadade sig i det berömda slaget vid Anzio i Italien, under andra världskriget. Arness hade en dotter som begick självmord redan 1975.

Han avled sommaren 2011, håller fortfarande rekordet för att ha spelat samma tv-karaktär under längst tid.

Molly Culhane / Fionnula Flanagan 1941-

Molly Culhane var moster till barnen Macahan och efter Kates död tog hon över mammarollen i familjen.

Hon var även med i succe serien De fattiga och rika från 1976.

Luke Macahan / Bruce Boxleitner 1950 –

 

Allas vår Luke. Under åren 1977-1987 var han gift med sin ”lillasyster” från Macahan-serien, Kathryn Holcomb. Paret fick två barn. Mellan 1995-2011 var Bruce gift med Melissa Gilbert, från tv-serien ”Lilla huset på prärien”.

Jessie Macahan / Vicki Schreck 1961 –

Vicki Schreck spelade den yngsta dottern i syskonskaran – Jessie Macahan. Minstingen i familjen får ett händelserikt liv i ”Familjen Macahan”, när hon först är nära att dö efter att ha stuckits av bin, och sedan blir kär i en fängslad man.

Vicki Schreck var bara 15 år gammal när hon fick rollen som Jessie Macahan, efter att ha börjat skådespela redan som barn, och haft roller i bland annat ”Freaky friday”.

Efter serien valde Schreck att lämna rampljuset helt, och bor sedan dess i Kalifornien där hon bland annat arbetat som gymnastiklärare. Hon har två vuxna söner.

Laura Macahan / Kathryn Holcomb 1951 –

 

Kathryn Holcomb hade knappt haft några skådespelarjobb innan hon fick rollen som Laura Macahan i ”Familjen Macahan”.

När serien slutade 1979 blev det inga fler ”större” roller, och hon gjorde bara ett fåtal mindre roller. Hon har nu inte spelat in något sedan hon gjorde en röst i tecknade filmen ”Rock-a-doodle” 1991.

Under inspelningen blev hon kär i skådespelaren bakom hennes bror i serien, Bruce Boxleitner. De två var gifta mellan 1977 och 1987, och fick två söner tillsammans.

Efter skilsmässan från kollegan gick Holcomb vidare, och föll för skådespelaren Ian Ogilvy, känd från ”Death becomes her”. Paret gifte sig 1992, och är fortfarande gifta, men fick aldrig några barn tillsammans.

Josh Macahan / William Kirby Cullen 1952 –

William Kirby Cullen spelade Luke och Lauras yngre bror, han var inte direkt den tuffaste i Macahan-familjen. Under seriens gång är Josh nära att mista livet efter en svår misshandel.

Precis som för flera av hans syskon i showen blev ”Familjen Macahan” toppen på William Kirby Cullens skådespelarkarriär. Efter seriens togs ner 1979 gjorde han några mindre roller i film och tv, men sedan 1985 har han inte skådespelat alls.

Hans mystiska liv i det tysta efter ”Familjen Macahan” har gjort att många är nyfiken på William Kirby Cullen. Det man vet är att han bor kvar i Long Beach, Kalifornien, och aldrig har gift sig.

Det var allt för denna gång – Ta hand om er