Potatis med parmesanost, och gräddfil

Potatis, parmesanost, bacon och kryddor, vem kan säga nej till det? Detta är ett recept som jag brukade äta på tråkiga och kalla vinterdagar för att lyfta upp humöret! Potatisen är underbar med alla kryddor och det krispiga skinnet ger rätten det där lilla extra. Om du inte testade denna rätt på 80 talet så rekommenderar jag det starkt!

Här kommer receptet!

Tid: 60-70 min med ugn, 30-40 min med micro.

Ingredienser

4 bakade potatisar
3 matskedar rapsolja
1 matsked riven parmesanost
1/2 tesked salt
1/4 tesked vitlökspulver
1/4 tesked paprika
1/8 tesked svartpeppar
8 nersmulade baconremsor
1 till 2 dl parmesanost
100g gräddfil
4 Salladslökar

Gör så här:

  • Värm ugnen till 225 °
  • Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål.
  • Baka dem mitt i ugnen, ca 50 min eller i mikrovågsugn ca 14 min på full effekt.
  •  Skär potatis i halvor på längden; skopa ut massan och lämna en vägg av potatis på skalet
    Lägg potatisen upp och ner på bakplåtspapper.
  • Kombinera rapsoljan med parmesanosten, saltet, paprikan, vitlökspulvret och svartpepparn.
  • Borsta sedan blandningen på potatis skinnet och insidan av potatisen.
  • Grädda potatisen i ugnen i cirka 7 minuter på varje sida.
  • Strö bacon och parmesanost på insidan av potatisen.
  • Grädda tills osten är smält, det tar cirka 2 minuter.
  • Toppa med gräddfil och lök. Servera omedelbart.