Currygryta med nötkött, banan och ananas

Detta var en smakrik maträtt med frukt och kryddor som vi brukade laga på 80-talet för att söta upp tillvaron lite. Så fort jag tänker på den här maträtten så kan jag känna den udda men otroligt goda smaken av frukt och curry dansande på min tunga.

Här kommer receptet!

Tid: 1 tim, 45 min

Det här behövs till 4 personer:

500 grytbitar av fläskkött eller nötkött
10 smålökar
½ msk currypulver
1 dl vatten
1 dl vispgrädde (alt kokosmjölk/grädde)
1 tsk soja
2 kryddmått salt
1 kryddmått svartpeppar
1 ½ dl vatten
1msk vetemjöl
2 äpplen
300 g ananas kött färskt eller från burk
1 liten banan
½ dl finhackad persilja
Serving kokt ris:



Gör så här:

  • Temperera köttet, behöver inte tina helt och hållet. Bryn i lite margarin eller smör.
  • Skala löken och tillsätt.
  • Pudra över curry, rör om ordentligt.
  • Späd med 1dl vatten, 1 dl vispgrädde plus soja.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Låt småputtra i 60 min eller tills köttet känns mört.
  • Rör ihop 1 ½ dl vatten med 1 msk vetemjöl.
  • Låt koka upp under omrörning och sedan småsjuda i 10 minuter.
  • Skala och skär äpplen och ananas i små bitar. Skär bananen i skivor.
  • Tillsätt frukten i grytan och låt putra i 3-4 min.
  • Strö persilja över och servera.