NP Möller fastighetsskötare

Kommer ni ihåg hyreshuset och dess bakgård på ”Solgatan” eller Simrishamnsgatan 16.

På den bakgården (vid Möllevångstorget i Malmö) går en herre i övre medelåldern och sopar. Han är aningen hjulbent och hans kostym, skor och rutiga keps har sett sina bättre dagar. Det är 1970-tal och mannen är fastighetsskötare. Han heter Nils P Möller. P, det står för Petter, och Möller var en gång sjöman men gick i land och skaffade sig så småningom en hund, Kalle, för att något lindra sin ensamhet efter frun Signe som gått bort alltför tidigt.

Skogan

Nu går han här i regnet och sopar bakgården vid Möllevångstorget. Det är mycket en fastighetsskötare ska hinna med, men nu är han snart klar – för tillfället – och kan lämna sopborsten och gå till livsmedelsbutiken där ”Skogan”, fru Ulla Skog, kvarterets skvallertant, huserar.

Han brukar gå dit och lämna in tipset. En gång hade han tippat i par med Skogan och vunnit 250 kronor, men deras gemensamma firarfest hade blivit rena fiaskot och något mer tippande tillsammans med Skogan var inte aktuellt.

Danskdödaren

Möller sträcker på sin krumma rygg och ser upp mot ”Danskdödarens” fönster. ”Danskdödaren”, det är en avdankad fotbollsspelare som söker tröst i glaset medan han lever på minnen från den tiden då han var planens hjälte. Möller ställer sopborsten mot väggen och ger sig iväg. I morgon ska gården spolas. Han hoppas att regnet ska ha slutat då.

Dela för att bjuda dina vänner på ett gott skratt en dag som denna!