För alla er som växte upp under 1970-talet eller bara älskar retro-TV, här är något speciellt för er. Vi har samlat klipp från alla julkalendrar som sändes mellan 1970 och 1978, och dessa klipp är inte bara en återblick på några av de mest älskade svenska TV-traditionerna, utan också en kapsel av tidlös glädje och fantasi.

Dessa klipp, som presenterades i ett inslag från ”Söndagsöppet” 1995, erbjuder en unik inblick i en era av svensk TV som präglades av kreativitet och innovation. Från de magiska äventyren i ”Mumindalen” till den pedagogiska charmen i ”Fem myror är fler än fyra elefanter”, varje julkalender från detta decennium hade något speciellt att erbjuda.

Så luta dig tillbaka, slappna av och förbered dig på en resa tillbaka i tiden. Dessa klipp är inte bara en påminnelse om de serier vi älskade, utan också om de stunder vi delade tillsammans framför TV:n under julens magiska dagar.

1970-talet var ett decennium av stor kreativitet och innovation inom svensk TV, särskilt när det gäller julkalendrar. Varje år bjöd på en ny berättelse som inte bara underhöll, utan också blev en del av våra jultraditioner. Låt oss ta en nostalgisk titt på dessa älskade serier:

1970: ”Regnbågslandet”

1970 inleddes med ”Regnbågslandet”, en serie som tog med tittarna på en färgsprakande resa full av fantasi och äventyr. Den bjöd på en värld där drömmar blev verklighet.

1971: ”Broster, Broster!”

”Broster, Broster!” från 1971 var en charmig och humoristisk serie som snabbt blev en favorit hos svenska barn. Dess unika karaktärer och roliga handling gjorde den till en oförglömlig del av julen.

1972: ”Barnen i Höjden”

1972 kom ”Barnen i Höjden”, en serie som med sin vardagsnära och hjärtliga berättelse vann hjärtan över hela landet. Den skildrade barns liv och äventyr på ett sätt som många kunde relatera till.

1973: ”Mumindalen”

”Mumindalen”, baserad på Tove Janssons älskade böcker, sändes 1973. Denna magiska värld fylld av Mumin och hans vänner bjöd på en saga som talade till både barn och vuxna.

1974: ”Rulle i Rullseröd”

1974 bjöd på ”Rulle i Rullseröd”, en serie som kombinerade humor och äventyr. Den blev snabbt en klassiker med sin charmiga berättelse och minnesvärda karaktärer.

1975: ”Långtradarchaufförens berättelse”

”Långtradarchaufförens berättelse” från 1975 tog oss med på en resa genom Sverige. Denna serie bjöd på spännande äventyr och värdefulla livslektioner.

1976: ”Teskedsgumman” (i repris)

1976 återvände ”Teskedsgumman”, en serie från 1967, i repris. Denna älskade serie fortsatte att förtrolla en ny generation tittare med sina fantasifulla äventyr.

1977: ”Fem myror är fler än fyra elefanter”

1977 var året då ”Fem myror är fler än fyra elefanter” introducerades. Denna pedagogiska och underhållande serie blev snabbt en klassiker inom barnprogram.

1978: ”Julius Julskötare”

Avslutningsvis, 1978, kom ”Julius Julskötare”, en serie som med sin värme och charm avslutade decenniet på bästa sätt. Den blev en älskad del av många barns jultradition.

Dessa julkalendrar från 1970-talet är inte bara TV-program, de är kärleksfulla minnen som har bevarats i hjärtan av generationer av svenskar. De påminner oss om barndomens glädje och magin i julen.

Detta inlägg är en hyllning till dessa fantastiska serier som fortsätter att leva kvar i våra minnen och hjärtan.