För alla som vill dyka in i en värld av nostalgi och julglädje, här är något speciellt för er. Vi har samlat klipp från alla julkalendrar som sändes mellan 1979 och 1989, en period som bjöd på några av de mest minnesvärda och älskade berättelserna i svensk TV-historia.

Dessa klipp, som presenterades i ett inslag från ”Söndagsöppet” 1995, erbjuder en unik inblick i ett decennium av kreativitet och mångfald inom svensk barn-TV. Från de förtrollande äventyren i ”Trolltider” till den spännande världen av ”Ture Sventon”, varje julkalender från detta decennium hade sin egen charm och magi.

Så ta en stund att slappna av och fördjupa dig i denna nostalgiska resa. Dessa klipp är inte bara en påminnelse om de serier vi älskade, utan också om de stunder vi delade tillsammans framför TV:n under julens magiska dagar.

Självklart! Här är ett inlägg som hyllar de svenska julkalendrarna från slutet av 1970-talet och hela 1980-talet, en period fylld av kreativitet, humor och hjärtevärmande berättelser.

**En Resa Genom Tid: Julkalendrar från 1979 till 1989 – Från Trolltider till Ture Sventon**

När vi ser tillbaka på de svenska julkalendrarna från slutet av 1970-talet och genom 1980-talet, påminns vi om en era av stor kreativitet och mångfald inom svensk TV. Dessa julkalendrar var inte bara underhållning; de blev en del av våra jultraditioner och skapade oförglömliga stunder för både barn och vuxna. Låt oss dyka in i denna nostalgiska resa:

1979: ”Trolltider”

 

1979 återvände ”Trolltider”, en älskad serie. Denna magiska och hjärtevärmande berättelse förtrollade tittare med sin blandning av äventyr och nordisk folklore.

1980: ”Det blir jul på Möllegården”

 

1980 introducerades ”Det blir jul på Möllegården”, en serie som tog med tittarna till en idyllisk svensk gård. Dess charmiga berättelse och karaktärer skapade en mysig julstämning.

1981: ”Stjärnhuset”

 

”Stjärnhuset” från 1981 var en unik och fantasifull serie som bjöd på en resa till en annan värld. Dess kreativa handling och karaktärer fångade tittarnas fantasi.

1982: ”Albert och Herbert”

 

1982 kom ”Albert och Herbert”, en serie som kombinerade humor och värme. Denna julkalender blev snabbt en favorit tack vare dess underfundiga humor och minnesvärda karaktärer.

1983: ”Lille Luj och Änglaljus i Strumpornas hus”

 

”Lille Luj och Änglaljus i Strumpornas hus” från 1983 var en förtrollande berättelse som tog med barnen på magiska äventyr. Dess fantasifulla värld var en fröjd för ögat.

1984: ”Julstrul med Staffan och Bengt”

 

1984 bjöd på ”Julstrul med Staffan och Bengt”, en serie som med sin humor och charm blev en älskad del av julen för många svenska familjer.

1985: ”Trolltider” (i repris)

 

1985 återvände ”Trolltider” i repris, vilket gav en ny generation chansen att uppleva denna älskade serie.

1986: ”Julpussar och stjärnsmällar”

 

”Julpussar och stjärnsmällar” från 1986 var en serie full av humor och hjärtevärmande stunder. Den blev snabbt en del av den svenska jultraditionen.

1987: ”Marias barn”

 

1987 kom ”Marias barn”, en serie som med sin djupa och tankeväckande berättelse berörde många tittare.

1988: ”Liv i luckan med julkalendern”

 

”Liv i luckan med julkalendern” från 1988 bjöd på en underhållande och varierad upplevelse, med något för alla åldrar.

1989: ”Ture Sventon”

 

Avslutningsvis, 1989, presenterades ”Ture Sventon”, en serie baserad på de älskade böckerna. Denna julkalender blev en omedelbar klassiker med sin spännande och humoristiska berättelse.

Dessa julkalendrar från 1979 till 1989 är inte bara TV-program, de är kärleksfulla minnen som har bevarats i hjärtan av generationer av svenskar. De påminner oss om barndomens glädje och magin i julen.

Detta inlägg är en hyllning till dessa fantastiska serier som fortsätter att leva kvar i våra minnen och hjärtan.