Säkert bär många av er varma minnen från de klassiska julkalendrarna som lyste upp TV-skärmarna under 1960-talet. Dessa serier var inte bara underhållning; de blev en del av våra jultraditioner och skapade oförglömliga stunder för både barn och vuxna.

Nu har ni en unik möjlighet att återuppleva dessa magiska ögonblick. Nedan finner ni en länk till en film som innehåller klipp från alla julkalendrar på 1960-talet.

Dessa nostalgiska tillbakablickar är hämtade från ett inslag i ”Söndagsöppet” från 1995, och de tar oss med på en resa tillbaka till en tid då julen var fylld av enkelhet, värme och TV-magi.

Förbered er på en resa genom tiden, där varje klipp inte bara är en påminnelse om de berättelser vi älskade, utan också om de stunder vi delade tillsammans framför TV:n. Låt oss dyka in i denna skattkista av minnen och återuppleva glädjen från de julkalendrar som format så många svenska jular.

1960: ”Titteliture”

 

1960 inleddes den svenska traditionen med ”Titteliture”, den allra första julkalendern. Det var början på en älskad tradition, där denna charmiga serie blev en del av många svenska familjers jul.

1961: ”Julbåten Juliana”

 

Året därpå, 1961, kom ”Julbåten Juliana”, en serie som tog med barnen på en magisk resa. Med sin berättelse om äventyr på havet, blev den snabbt en favorit i många hem.

1962: ”Tomtefamiljen i Storskogen”

 

1962 presenterades ”Tomtefamiljen i Storskogen”, en hjärtlig och fantasifull serie som tog tittarna med till en värld av tomtenissar och skogsmagi.

1963: ”Den tänkande brevbäraren”

 

”Den tänkande brevbäraren” från 1963 var en unik och tankeväckande serie. Den bjöd på en blandning av humor och värme, vilket gjorde den till en minnesvärd del av julen det året.

1964: ”Lill-Stina på reportage i Storskogen”

 

1964 kom ”Lill-Stina på reportage i Storskogen”, en serie som återigen tog barnen med på äventyr i naturen. Dess charm och enkelhet gjorde den till en älskad del av julfirandet.

1965: ”Farbror Pekkas handelsbod”

 

”Farbror Pekkas handelsbod”, som sändes 1965, var en serie fylld med värme och charm. Den skapade en mysig julstämning och blev snabbt en del av många familjers julfirande.

1966: ”En småstad vid seklets början”

 

1966 bjöd på ”En småstad vid seklets början”, en nostalgisk tillbakablick som tog tittarna med till en svunnen tid. Denna serie var som en varm kopp te en kylig vinterdag.

1967: ”Teskedsgumman”

 

I ”Teskedsgumman” från 1967 fick vi möta en underbar och fantasifull värld. Denna julkalender var en kär favorit som väckte barnasinnet hos både unga och gamla.

1968: ”Klart spår till Tomteboda”

 

1968 kom ”Klart spår till Tomteboda”, en serie som tog med tittarna på en resa full av mysterier och upptäckter. Det var som en spännande tågresa genom vinterns landskap.

1969: ”Herkules Jonssons storverk”

 

Avslutningsvis, 1969, presenterades ”Herkules Jonssons storverk”. Denna julkalender var en härlig avslutning på decenniet, fylld med äventyr och glädje som lyste upp de mörka vinterkvällarna.

Dessa julkalendrar från 1960-talet är inte bara TV-program, de är kärleksfulla minnen som har bevarats i hjärtan av generationer av svenskar. De påminner oss om barndomens glädje och magin i julen.