Flygande Jacob!
En rätt som praktiskt taget lagar sig själv i gratängform var poppis när vännerna kom över på middag. För vem kan misslyckas med en blandning bestående av grillad kyckling, bacon, grädde, banan och jordnötter? Så gott – och smaklökarna får en riktig nostalgitripp på köpet!
Receptet publicerades första gången i Allt om Mat nr 13 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt. Tack Ove för denna oslagbara rätt!
Ingredienser:
1 färdiggrillad kyckling
140 g tärnat bacon
1 banan
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
4 port ris, gärna basmatiris
1 dl saltade jordnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär den grillade kycklingen i strimlor.
- Lägg i en ugnssäker form.
- Stek baconet och lägg på kycklingen.
- Skala och skiva bananen och lägg dem på kycklingen.
- Rör ihop grädde och chilisås, smaka av med salt och peppar. Häll det över kycklingen.
- Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strö jordnötterna över kycklingen och servera
Tips
Kockknepet: Prova gärna att smaka av grädden med curry eller italiensk salladskrydda.
Senaste kommentarer