Kassettband

I den här korta lilla video försöker ett par barn att gissa vad ett kassettband är för något. Självklart har denna generation lite svårt att lista ut vad detta förhistoriska föremål är för något.

Vi som är lite mer erfarna vet exakt vad det är för något och vi vet också att till varje kassettband måste man också ha en penna för att spola tillbaka när det krisar.

Försäljningen ökar av kassettband

Kassettbandets storhetstid var på 70-80 talet och den väcker många känslor hos människor.  Vi minns de trassliga banden, när de fastnade i kassettbandspelaren, lägre ljudkvalitét jämfört med vinylskivan.

Märkligt nog så verkar försäljningen öka när det gäller kassettband den rider på den heta retrovågen just nu. Att vinylskivan kommit tillbaka med dunder och brak har givetvis hjälpt kassettbandet på traven.

Många yngre lyssnare som inte växt upp med kassettband själva attraheras dock av dem. Det finns nog många orsaker till detta men att det är retro och en ikonisk del av 80-talet spelar nog in. På något sätt känns det rätt coolt för många att hålla i något fysiskt istället för all digitaliserade streamingtjänster som finns idag.