Idag streamar vi nästan alla serier och kanske tittar du i din data. Kommer du ihåg när det bara fanns en tv-kanal och senare två kanaler. Alla tittade på samma serier och det förde samman familjen och vänner i vardagsrummet.

Självklart kollar vi på serie tillsammans nu också, men vi har ett annorlunda tittarbeteende.

Här kommer några klassiska tv-serier som många av oss verkligen gillade, vilken serie är du mest sugen på att kolla på igen?

Bröderna Cartwright

Embed from Getty Images

 

Familjen bodde ute på ranchen Ponderosa och de hjälpte till att bekämpa orättvisor ute på vischan. Denna gamla serien hade premiär i Sverige 1959 och det blev snabbt en stor succé.

I rollerna såg vi syskonen Adam, Hoss och Joe, samt deras starka pappa Ben.

 

Dallas

Embed from Getty Images

 

Dallas hade sin debut på 1978 och det blev en världssuccé under 80-talet. Först hade producenten inte några större planer på att utveckla serien men det slutade med att de gjorde 13 säsonger.

Tv showen är mest känd för sättet den påvisade rikedom, sex, intriguer och konflikter. De två familjerna som fokuset låg på var Ewing och Barnes släktet och deras rivalitet.

Embed from Getty Images

Maktkampen på Falcon Crest

Embed from Getty Images

 

Serien utspelar sig på vingården Falcon Crest, där Angela Channing äger större delen av gården, och brorsonen Chase Gioberti (Robert Foxworth) den mindre genom arvet från sin döde far.

Angela Channing försöker ständigt besegra sin brorson, med alla till buds stående medel – mutor, utpressning, förtal med mera.

Styvsonen Richard, som får kontrollen av tidningen The New Globe, och sedermera en kapplöpningsbana, konkurrerar med dem om kontrollen av vindalen.

High Chaparral

High Chaparral är en amerikanskt äventyrsdrama som utspelar sig på 1870-talet med stjärnorna Leif Erickson och Cameron Mitchell.

Serien gjordes av Xanadu Productions i samarbete med NBC Productions och skapades av David Dortort, som tidigare skapat Bonanza för nätverket.

Temasången var skriven och dirigerad av Bonanza-skytten David Rose, som också gjorde en två timmars pilot.

 Big John Cannon – Buck Cannon – Manolito Montoya – Victoria Cannon –  Billy Blue Cannon

Lilla huset på prärien

 

Embed from Getty Images

 

Little House on the Prairie är en amerikansk västerländsk drama-serie med skådespelarna Michael Landon, Melissa Gilbert, Karen Grassle och Melissa Sue Anderson, serien handlar om en familj som bor på en gård i Walnut Grove, Minnesota, på 1870-, 1880- och 1890-talet.

Showen är en anpassning av Laura Ingalls Wilders mest sålda serie Little House-böcker.

Familjen Machan

 

 

Zebulon Macahan är en välkänd bergsman, fångare / handlare och scout som arbetar för den amerikanska armén i de indiska territorierna.

I början av 1860-talet när inbördeskriget börjar, påminns han om att han har familj tillbaka i Manassas, Virginia som han inte har sett på för länge.

Han reser tillbaka dit. När kriget kommer för nära hemmet övertygar Zebs svägerska  Kate sin make Tim, Zebs bror, för att packa ihop med sina två söner och två döttrar för att flytta ut västerut.

Embed from Getty Images

Törnfåglarna

Embed from Getty Images

 

Denna lilla miniserie som kom ut 1983 med 4 episoder och serien har vunnit många Emmy och Golden Globe priser så det är definitivt en gammal klassiker.

Serien handlar Meggie, ett vackert barn med lockigt rött-guld hår som har trubbel att hålla sig över ytan.

Hennes favoritbror Frank, är en rebell som ovilligt förbereder sig för att bli en smed.

Embed from Getty Images