De manliga idolerna som formade looken och stilen!

Vad vi anser som snygga och stiliga män är ju självklart som baken – delad. Hur som helst har dessa män, som varit sin tids idoler, satt sin prägel på modet.

De som presenteras här är bland annat skådelspelare och rockstjärnor. Skrolla vidare så får du se vilka vi valt ut.

1 – James Dean

Vilken stilikonen han var på sin tid. James Dean avled tragiskt i en bilolycka endast 24 år gammal och hann bara medverka i tre filmer; Öster om Eden (1955) , Ung Rebell (1955) vilken var hans mest kända roll  och Jätten (1956).

Han gjorde ett starkt intryck på väldigt många vilket gjorde att han skrev in sig i historieböckerna som en en ikon inom både film och mode. James Deans stil var enkel och klassisk.

Den reflekterade dåtidens unga, rebelliska mode där denim och skinnjackor stod i fokus och många kunde känna igen sig i hans stil och klä sig som James.

 

2  David Bowie


Get Embed Code

 

David Bowie skapade Ziggy Stardust som var en modeikon utöver det vanliga. Med Ziggy bröt han mot alla normer och tänjde på gränserna för vad som ansågs vara traditionellt ”manligt” mode.

Hans klädstil hade en stor bredd och gjorde stort avtryck genom tiderna och hans klädval var alltid med största stil och elegans. Hans första topp fem-position på den brittiska singellistan kom med ”Space Oddity”, som släpptes i samband med NASA:s månlandning i juli 1969.

Det stora genombrottet kom 1972, då Bowie gav ut skivan The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, där han spelade den androgyna utomjordingen (och rockstjärnan) Ziggy Stardust.

3 Marlon Brando

 

Marlon Brando är nog mest känd som Vito Corleone i The Godfather, kanske Brandos karaktärer inte alltid har varit de goda killarna, men han var alltid den snyggaste killen.

Brandos karriär, som fortfarande är en av de största skådespelarna genom tiderna, sträcker sig över fantastiska fyra decennier och han har fortfarande en plats i våra hjärtan.

Fun fact: Hans trånga t-shirts, vilka han bar på 50talet, gick nästan sönder på grund av hans vältränade armar.

4 Elvis Presley

 

Kungen av Rock and Roll tog världen med stormsteg på 50-talet. Många var de som skaffade sig samma bakåtkammade frisyr och vi kan se den även idag i vissa sammanhang.

När hans klasskompisar gick omkring i kortärmade skjortor, jeans och boots valde Elvis Aaron Presley istället att gå till skolan i pressade kostymbyxor, loafers och en scarf om halsen.

 

5 Richard Gere

 

Från amerikanska Gigolo till Pretty Woman till An Officer and A Gentleman, Gere blev en av de sexigaste ledande männen på 80- och 90-talet.

6 Kurt Corbain

Embed from Getty Images

 

Nirvanas frontman behärskade det perfekt grunge-utseendet och hade mycket hår och väldigt blå ögon. Cobain led av magsmärtor sedan han var liten, vilka blev alltmer intensiva med åren. Han började ta olika slags droger för att lindra smärtan, däribland heroin.

Magsmärtorna berodde på en klämd ådra relaterad till hans skolios, vilket en läkare kunde diagnostisera 1993 och därmed kunde Cobain få behandling för dessa problem.

Kurt Cobains och Nirvanas sista konsert ägde rum på Flughafen München Riem i München den 1 mars 1994.

Den 8 april 1994 påträffades Cobain död i familjens villa vid Lake Washington Boulevard 171 av elektrikern Gary Smith, som var där för att installera ett säkerhetslarm.

Smith trodde först att Cobain sov, men noterade att blod sipprade ur Cobains högra öra.

Cobain hade begått självmord. I hans blod påträffades också en mycket hög koncentration heroin samt spår av bensodiazepiner.

Cobains kropp kremerades och hans aska ströddes senare i McLane Creek i närheten av Olympia i Washington.

7 – George Clooney

Embed from Getty Images

Från sin TV-roll i ER tog sig George Clooney in i våra hem och i en dels hjärtan.
På något sätt har han bara lyckats bli snyggare med åldern. Clooney har två gånger blivit utnämnd till Världens sexigaste man av People’s Magazine (1997 och 2006).

8 – Brad Pitt

Det var kärlek vid första ögonkastet så snart Pitt gjorde sin första stora filmdebut som liftaren i Thelma & Louise (den snyggaste liftaren som någonsin funnits).

Sedan dess har han fortsatt att finnas i våra hjärtan med varje film han deltagit  som Mr. & Mrs. Smith, Fight Club, Oceans Eleven och så många fler.

 

9 –  Mick Jagger

Embed from Getty Images

Kanske den yngre generationen känner till Rolling Stones frontman Mick Jagger som en skrynklig rockräv från föräldrarnas skivsamling.  Denna man ger mig fortfarande gåshud.  Helt otroligt att han och bandet varit med så länge.

Hans närmast androgyna utseende och spinkiga kropp i kombination med en självklar rockstjärneaura gjorde honom till omslagspojke för epitetet sex, drugs & rock n’ roll.

Han och bandet har alltid haft en stil med med figursydda svarta kostymer, men Jagger svävade senare ut i en mer glamourös rockstil där gränserna mellan feminint och maskulint mode suddades ut på ett sätt som känns inspirerande än idag.

 

Det var allt för idag! Lämna gärna en kommentar om vilken du har inspirerats av!