INTERNET

Internet var något som vissa skrattade åt.   Ines Uusmann (som då var Sveriges kommunikationsminister och ansvarig för IT-frågor) uttalade sig 1996 om internet och de nya elektroniska kommunikationsvägarna att:

”Internet är bara en fluga, som snart går över”

Hyrfilmer och VHS

 
Vi kunde ställa in en timer och spela in långfilmer på TV till din VHS. Många var vi som inte lyckades programmera denna tidsinställning. Filmer kunde hyras i de nya butiker som poppade upp och hyrde ut filmer. Man hyrde kanske flera filmer i taget och hade en videokväll hemma hos någon vän.

Tamagotchi

90-talets mest hajpade leksak! Det är ett digitalt husdjur. Den släpptes av Bandai den 23 november 1996 i Japan och 1 maj 1997 i resten av världen, och blev snabbt en av de största leksaksmoderna på 1990-talet och början av 2000-talet. De flesta Tamagotchi var äggformade och hade tre knappar. Du såg till att du matade den, att den sov osv. Ju bättre du skötte din Tamagotchi ju mer växte den.

Gogos

Det var många turer till kiosken som sålde Gogos. Var det någon som visste hur det skulle spelas? Inte min son ialla fall. Det var nog roligast att köpa dessa Gogos och öppna paketet för att se vilka nya man fått i köpet.

Dataspel

1995 inkluderades Windows Pinball för oss som köpte en PC. Det var blinkande ljus och arkadljud. Vi kunde ladda upp och skjuta iväg kulan. Ganska verklighetstroget flipper. Kul och beroendeframkallande. Vart tog det vägen?

Poprocks – Godis

Poprocks var godiset som smällde och sprakade i munnen. Men var det verkligen gott?

Freestyle – Walkman

Nu kom den bärbara kassetbandspelaren. Du kunde ”bära med dig” din favorit musik!

Rederiet

Serien började sändas hösten 1992 och fick direkt en stor publik.

Därefter sändes serien varje vår och höst fram till våren 2002.

Totalt producerades 318 avsnitt som visades i SVT1 och SVT2.