Med tanke på allt regn de senaste dagarna, här är något som vi tyckte var ganska häftigt. Den här killen hade sin kamera på när blixten slår ner i vattnet.

 Reds anm kl 23:17 den 6/8 :  Våra läsare på Kommer Du ihåg har uppmärksammat att detta är Pentylstubin som antänder nån form av dynamit under vattnet för att göra en kanalöppning djupare. Vi låter dock inlägget ligga kvar eftersom effekten är cool och blixten är trots där 

Tryckvågor från blixtar utgör en fara för fiskar

Det sägs att fiskar dör bara av själva blixten och den elektriska urladdningen om de befinner sig uppe vid vattenytan när blixten slår ned. Fiskar som simmar nära nedslaget dör eftersom trycket från åskknallen ger dem inre blödningar. Andra fiskar i närheten kan få sämre ”hörsel”.

Att dyka ner under ytan kan rädda dig från en blixt

Om du som badande inte dör av den elektriska stöten och värmen som blixten framkallar, kommer du troligen att svimma och drunkna. Om du däremot håller andan och dyker under ytan, kommer ett eventuellt blixtnedslag över dig inte att märkas. Det beror på att vatten är en utmärkt elektrisk ledare. Därför kommer strömmen att fördela sig över vattenytan i en cirkel runt nedslagspunkten.