Sveriges actionhjälte från 1988

Fortfarande lika kul att se – Strul actionkomedin som fick oss att vrida oss av skratt. Vad handlade då Strul om?

Kemiläraren Conny (Björn Skifs) fälls för narkotikabrott och hamnar i fängelse sedan en mängd narkotika planterats i hans lägenhet av en knarkliga. Hans advokat (Allan Svensson) råder Conny att göra det bästa av situationen. I fängelsets tvättstuga hittar han en hemlig gång som redan nyttjas av ett gäng med tre andra interner (Gränges som är östgöte spelad av Magnus Nilsson, Pege spelad av Johan Ulveson och Norinder spelad av Michael Druker) och en allierad korrumperad vakt (Hjelm spelad av Gino Samil) för att komma ut till utsidan.

De andra internerna tvingar Conny att medverka i planeringen av deras stora kupp, att råna en penningtransport med sedlar som ska brännas. I samband med ett av deras tillslag träffar Conny polisinspektören Susanne (Gunnel Fred) som han genast blir förtjust i.

För att hålla sin egentliga identitet hemlig kallar han sig Rutger Jönåker och påstår att det är ett taget namn efter orten Jönåker längs med E4:an. I takt med att interngänget blir alltmer angelägna om att lyckas med sin planerade kupp växer Connys känslor för Susanne sig starkare, och han gör allt för att inte avslöja att han egentligen är fängelsekund, samtidigt som han gör allt för att försöka hindra sina ”medbrottslingars” plan att gå i lås.

Strul finns att hyra hos Viaplay

Vad tyckte du om Strul?