Receptlådan

När receptlådan kom slog den igenom med buller och bång. Många var vi som prenumererade på Mästerkockens receptklubb!

För 8,90 år 1973 kunde man välja mellan MÄSTERKOCKEN de Luxe (?) och MÄSTERKOCKEN röd, och få en av dessa samlarboxar samt 24 nya, läckra receptkort hemskickade varje månad.

Ja, inte nog med det, man kunde också slå på stort och skaffa hela den kompletta samlingen med 720 receptkort för 240 kronor, ungefär 1600 kronor i dagens penningvärde, och fylla hela boxen på bara ett år istället för två och ett halvt. Det måste ju ha varit en bra affär redan då. Eller?

Receptlådan

När receptlådan kom slog den igenom med buller och bång. Man kanske ska ta fram någon mer innovativ och modern variant!

[ux_image id=”748″]

Bananasplit

Den här desserten skapades i USA. Namnet kommer från att huvudingrediensen är en banan, som klyvs (split) på längden i två halvor. Tre kulor glass är standard, liksom chokladsås, vispad grädde och körsbär i maraschino.

Gör så här

  1. Fördela glasskulorna på avlånga fat. Skala och dela bananerna på längden och placera bananhalvorna på var sin sida om glasskulorna.
  2. Vispa grädden och spritsa ut den eller lägg på den på glassen. Ringla över chokladsåsen.
  3. Dekorera med körsbären och hackade nötter.

[ux_image_box img=”749″]



Bakmaskinen

Det är nu bakmaskinen får sitt genomslag. Man kunde nu få färskt bröd till frukost genom att sätta på maskinen innan man gick och la sig.

[ux_image id=”750″]

Hajkbananen

Ja här var något som fixades lätt och smidigt. Man delade på bananen stoppade i lite choklad och lindade om lite folie.  Sen in i ugnen. Utseendet på bananen när den var klar, är väl upp för diskussion.

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Skär ett längsgående snitt i bananerna.
  • Bryt bitar av chokladen och tryck ned dessa i snittet på bananerna.
  • (Linda om lite folie. Det går även bra utan folie)
  • Ställ bananerna med chokladen upp i en ugnssäker form. Stek dem i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  • Servera bananen med glass.

[ux_image id=”751″]

Fondue

Nu skulle vi umgås. Alla samlades vid bordet och det fondueades både till höger och vänster.

[ux_image id=”752″]

Pizza

Vi lärde oss att äta pizza och den kom för att stanna. Vem njuter inte av en god pizza?

[ux_image id=”753″]



Smörgåstårta

Det är nu den kom och gillades av det flesta. Vilken njutning vissa tårtor kunde ge, när andra kunde vara torra och tradiga.

[ux_image id=”755″]

Päronhalvor med After Eight

Det serverades på många fester och hur gott var det egentligen?

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg päronhalvorna utan spad på ett ungssäkert fat. Lägg en mintchokladkaka på varje halva. Sätt in fatet mitt i ugnen och låt det stå tills chokladen smält, ca 10 min. Servera päronen varma med vaniljglass eller vispad grädde.
  2. I mikrovågsugn: Tillaga på full effekt 2-3 min.

[ux_image id=”756″]

 Det var allt för denna gång!

Dela på sociala medier så andra får veta vad som åts!




[/ux_image_box]