Mellan 1985 och 1992 kunde svenska TV-tittare njuta av något alldeles extra på TV2. Det var då programmet Helt Apropå, med stjärnorna Elizabeth Banke, Fritte Friberg, Cecilia Haglund, Kryddan Peterson, Stellan Sundahl och Lotta Thorell, bjöd på skrattfest och bitande satir.

Programmet var som en härlig smörgåsbord av klockrena sketcher i nyhetsformat, där aktuella händelser serverades med en rejäl portion humor.

Helt Apropå: En skrattfest som skakade TV2!

Det var inte ovanligt att man skrattade så tårarna sprutade när Helt Apropå-gänget tog sig an tidens hetaste ämnen och vände på dem så att de framstod i ett helt nytt ljus. Det var som om programmet var en fabrik för skrattanfall och finurliga betraktelser av världen omkring oss.

Helt Apropå blev snabbt en succé och en institution i svensk humorhistoria. Det var där och då som dessa begåvade humorister fick chansen att visa upp sina skämtartalanger och skapa oförglömliga karaktärer som vi än idag tänker tillbaka på med leende på läpparna.

När satiren sprakade och nyhetssketcher var vardagsmat – en hyllning till Helt Apropå

Tänk er tiden då man faktiskt samlades framför TV:n för att kolla på veckans avsnitt av Helt Apropå – en tid då humor var något som upplevdes kollektivt och där vi tillsammans kunde skratta åt samma saker.

Visst var det en speciell tid, och vi har Helt Apropå och deras träffsäkra satirhumor att tacka för det.

Så om du någon gång råkar snubbla över några gamla avsnitt av Helt Apropå, passa på att titta och låt dig svepas med i nostalgin och skratten. Och kom ihåg – det var en gång i tiden då TV2 var platsen där allt det roliga hände.

Tack vare program som Helt Apropå fick vi smaka på underhållning när den var som allra bäst.