Vi ger er ”Frukostklubben” med Sigge Fürst

Med denna lilla truddelutt önskar vi alla en fantastisk god morgon en fortsatt fin dag!

Här får vi höra introt till programmet ”Frukostklubben” med Sigge Fürst på nyårsafton 1978. Hans karakteristiska röst glömmer man inte så lätt.  Inte heller denna lilla truddelutt!

Sigge Fürst föddes den 3 november 1905, utbildade sig till polis och sadlade efter några år som patrullerande om till revyartist. Han var en av de stora namnen under 1900-talet med programledare, sångare och Dramaten-skådis på cv:et.

Frukostklubben var en programserie som sändes i Sveriges Radio på lördagar 9 februari 1946–12 maj 1951. Serien återupptogs 2 oktober 1954, och sändes därefter till och med 31 december 1978. Frukostklubben var det första underhållningsprogrammet i Sverige som sändes på morgonen. Totalt sändes 680 program, och programledare under nästan hela sändningsperioden var Sigge Fürst. Under 1968 var den folkkäre artisten Thore Skogman programledare.

Signaturmelodi till programmet var den amerikanska filmmelodin Good morning från 1939 med svensk text av Per-Martin Hamberg.

Galenskaparna gästar programmet

Det sista programmet samsändes med SVT och gästades bland annat av Galenskaparna som ni kan se i den sista videon som vi har längst ner.

Stående rollfigurer i programmet var ”Enslingen på Johannesskäret” och ”Kaffepetter”.

God morgon, god morgon
Hör fåglar sjunga glatt
god morgon, god morgon i kör.
God morgon, god morgon
Kom du hem sent i natt:
God morgon, förlåt att vi stör.

Innan vi går ut till dagens jobb och spring och skubb 
sjunger vi en liten sång i våran Frukostklubb

God morgon, god morgon
Etern skall bära fram en hälsning
God morgon till dej.

 

Gå ut med ett leende och fortsätt sjunga på denna truddelutt och gör någon annan glad och ha en fortsatt fin dag!