Okej hörrni, dags att kasta oss tillbaka till 80-talet och minnas det där programmet som chockade hela nationen – Fräcka fredag! Programmet, som sändes 1988, bestod av sex avsnitt och leddes av ingen mindre än sexologen Malena Ivarsson.

Varje avsnitt innehöll en erotisk kortfilm som fick många att höja på ögonbrynen. Alla hade en åsikt om programmet och de flesta tyckte att det var alldeles för vågat. Men, som ni vet, det är ju alltid de mest kontroversiella sakerna som fastnar i minnet.

Fräcka fredag har efter alla dessa år fortfarande en plats i våra hjärtan och våra minnen. Många svenskar minns fortfarande programmet och talar om det med en blandning av fascination och förundran.

Fräcka fredag – programmet som skapade kaos och dödshot

Redan innan premiären blev det en snackis på stan, och när säsongen avslutades var det fullständigt kaos.

Malena Ivarsson, sexologen och programledaren, fick till och med ta emot dödshot. Ja, ni hörde rätt – dödshot! Och för det sjätte och sista programmet tog produktionen till och med emot ett bombhot riktat mot Malena.

Trots allt drama bestämde sig produktionen, i samråd med Malenas man, för att genomföra livesändningen. Och vad gjorde Malena? Jo, hon körde själv hem efter sändningen – ingen big deal liksom.

Idag hade det varit otänkbart att genomföra en direktsändning under sådana omständigheter. Men Sixten Svensson, producenten, var gjord av tuffare material och tog riskerna på köpet.

Malena Ivarsson själv uttryckte sitt chock och obehag över händelsen och kunde inte fatta att någon skulle skicka ett bombhot mot ett program som behandlade något så centralt och viktigt i människors liv.

Ciccolina gästade Fräcka fredag

Åh, vad vi minns den gången när den legendariska Ciccolina gästade Fräcka fredag! Det var en kväll som ingen kunde glömma – eller sluta prata om – för det var lika mycket humor som det var intriger.

För er som inte känner till Ciccolina, så är hon en färgstark figur som gjorde sig känd som porrstjärna, politiker och djurförsvarare. Och tro mig, det var en kombination som bara hon kunde bära upp med stolthet och elegans!

Så, den där Fräcka fredag-kvällen, hur gick det till? Jo, programledaren – som var känd för sin skarpa tunga och snabba repliker – bjöd in Ciccolina för att krydda upp programmet och titta på några av hennes mest minnesvärda ögonblick.

Och vilka ögonblick det var! Vi fick se allt från hennes politiska tal, där hon passionerat försvarade djurens rättigheter, till hennes mer… eh… intima stunder på filmduken. Men Ciccolina tog allt med ro och svarade på alla frågor med sådan humor att vi skrattade så vi grät.

Inte nog med att Ciccolina bjöd på skratt och underhållning, hon visade även prov på en skarp analytisk förmåga när hon diskuterade politik och samhälle. Det blev tydligt att hon var mer än bara en före detta porrstjärna, hon var en kvinna med många talanger och en stark röst.

Ett av de mest minnesvärda inslagen från kvällen var när Ciccolina utmanade programledaren i en improvisationslek. De skulle tillsammans agera ut en scen som utspelade sig i en riksdagsdebatt, men med en twist – de skulle prata om sexleksaker istället för politik. Resultatet blev så hysteriskt roligt att det ligger kvar på topplistan över Fräcka fredags bästa ögonblick.

Ciccolinas besök på Fräcka fredag blev en kväll som sent kommer att glömmas. Hennes charm, humor och intelligens gjorde att hon vann både publikens och programmets hjärtan. Och hon visade på att det går att vara både fräck och smart – en kombination som vi alla borde sträva efter att uppnå!