Filmen Dirty Dancing ger mig gåshud!

21 augusti 1987 på denna dag hade Dirty Dancing, premiär, en amerikansk romantisk drama film. Filmstjärnorna Patrick Swayze och Jennifer Grey fanns i huvudrollerna, liksom Cynthia Rhodes och Jerry Orbach. Skriven av Eleanor Bergstein och regisserad av Emile Ardolino.

Året är 1963. Den 17-åriga flickan Frances “Baby” Houseman följer med föräldrarna till ett pensionat i Catskillbergen i New York. Hon bråkar med sin syster och tycker att många av de vuxna där är tråkiga och fantasilösa.

En kväll hör Baby ljuvlig musik från ett dansställe. Hon besöker det och upptäcker att alla sysslar med sexiga danser till heta rytmer. Där träffar hon den äldre och erfarnare dansaren Johnny Castle. I början vill inte Johnny att Baby ska tillbringa sin tid där. Hon är för ung, och Johnny riskerar att få skäll och bli utsparkad från pensionatet, där han arbetar som danslärare, om han blir ertappad att umgås med henne.

Efter ett tag mjuknar Johnny dock, då han är i behov av en danspartner och Baby är den enda som kan ställa upp. Han och Baby blir ett danspar som håller en framgångsrik dansföreställning. Babys föräldrar är strikta och de förbjuder Baby och Johnny att träffas. De veknar dock då de sett paret, som nu inlett en romans, uppträda på pensionatets säsongsavslutningsfest.

Filmen, som hade ganska låg budget, blev en stor succé och biobiljetter för 214 miljoner dollar har sålts.

Filmen ger mig fullständigt gåshud!

Källa: wikipedia