Året var 2008, och Melodifestivalen hade aldrig sett något liknande. Björn Gustafsson, komikern med en skruv lös och en ådra för humor, äntrade scenen iklädd kostym upptill, en slips lätt på sniskan och inga byxor.

Rollen han spelade? Jo, han var en något förvirrad och fullkomligt överentusiastisk man, som påminde mer om en kärlekshungrig discodansare än någon seriös sångare.

Det var som om någon hade släppt lös en energisk person på sockerchock i den svenska schlagercirkusen.

Full i melodifestivalen

Men Björns galna upptåg på scenen blev snabbt en succé, och hans insats i Melodifestivalen är idag något av en klassiker i tävlingens historia. För vem kan glömma hans obetalbara mimik, när han är stupfull?

Inte nog med att han lyckades stjäla rampljuset från Perrelli och Kristian Luuk , han erövrade även svenska folkets hjärtan och blev en osannolik hjälte i Sverige.

Så tack, Björn Gustafsson, för att du med din egen underbara röst och framförande visade oss att Melodifestivalen inte bara handlar om höga toner och glittriga dräkter, utan också om att ha kul och våga bjuda på sig själv.

Kärleken till Carina Berg

Vi skrattar fortfarande när vi tänker på dig och din sång till Carina där sjunger om att du vill dansa med Carinas midja i din arm.