Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine är en klassisk fransk paj. Pajen är fylld med ost, rökt skinka och en krämig äggstanning.
Total Time
1
hour
hr
30
minutes
mins
Course:
Huvudrätt, lunch
Cuisine:
Franskt
Yield:
6
portioner
Materials
Paj botten
3
dl
3 dl vetemjöl
1
krm
salt
100
gr
smör eller margarin
2 ½
msk
vatten
Fyllning
150
g
rökt skinka
150
g
lagrad ost (med stark smak)
4
st
ägg
2
dl
mjölk
2
dl
grädde
eller mellangrädde
1
krm
svartpeppar
Instructions
Paj botten
Lägg mjöl, salt, och matfett skuret i mindre bitar, i en matberedare eller direkt på bakbordet.
Hacka samman till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
Platta ut degen något och linda in den i plastfolie.
Låt den ligga kallt, ca 30 min.
Efter 30 min
Kavla ut degen till en platta som täcker både botten och kanten på en pajform, 24-26 cm i diameter (för 6 port).
Klä formen med degen och nagga den med en gaffel.
Täck kanterna med ugnsfolie.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 10 min. Ta bort folien.
Fyllning
Skär skinkan i små tärningar.
Riv osten.
Lägg allt i pajskalet.
Vispa samman ägg och vätska. Peppra försiktigt.
Häll äggstanningen över skink- och ostblandningen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200°C, 30-40 min tills fyllningen stannat.
Servera pajen varm med en blandad grönsallad.
Notes
Njut av din Quiche Lorraine, den passar till det mesta!