Gubbröra ett gott recept
Gubbröra är en riktig klassiker på bland annat hårdkokta ägg, potatis och ansjovis.
En klassiker till jul men uppskattad året runt.
Måltid: Smårätter
Kök: Svenskt
Keyword: Gubbröra
Yield: 8 buffetportioner
- 2 st kalla hårdkokta ägg
- 4 st medelstora kalla kokta potatisar
- 100 g ansjovisfiléer
- 2 msk finskuren gräslök
- 2 msk finskuren dill
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2 msk kaviar
- salt och svartpeppar
Skala och tärna äggen.
Tärna potatisen 1/2x1/2 cm.
Låt ansjovisen rinna av och tärna den fint.
Hacka gräslök och dill fint.
Blanda crème fraiche, majonnäs, kaviar, gräslök och dill.
Vänd ner ägg, potatis och ansjovis.
Smaksätt med salt och peppar.
Vill man kan man lägga till:
1 msk kapris
1 liten rödlök
1/2 äpple