Go Back
Krämig gubbröra
Print
5 från 1 röst

Gubbröra ett gott recept

Gubbröra är en riktig klassiker på bland annat hårdkokta ägg, potatis och ansjovis.
En klassiker till jul men uppskattad året runt.
Måltid: Smårätter
Kök: Svenskt
Keyword: Gubbröra
Yield: 8 buffetportioner

Materials

  • 2 st kalla hårdkokta ägg
  • 4 st medelstora kalla kokta potatisar
  • 100 g ansjovisfiléer
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk finskuren dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk kaviar
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och tärna äggen.
  • Tärna potatisen 1/2x1/2 cm.
  • Låt ansjovisen rinna av och tärna den fint.
  • Hacka gräslök och dill fint.
  • Blanda crème fraiche, majonnäs, kaviar, gräslök och dill.
  • Vänd ner ägg, potatis och ansjovis.
  • Smaksätt med salt och peppar.

Tips

Vill man kan man lägga till:
1 msk kapris
1 liten rödlök
1/2 äpple