Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Tips
Smaller
Normal
Larger
Print
Fläskpannkaka
Detta är Fredrik Johnssons klassiska recept på fläskpannkaka som uppskattas av både stora och små.
Måltid:
lunch, Middag
Keyword:
Fläskpannkaka
Yield:
4
portioner
Materials
Pannkaka
300
gr
Rökt sidfläsk i bit
1 ½
msk
Olivolja
1
krm
Salt
1 ½
krm
Svartpeppar malen
7
dl
Standardmjölk
3 ½
dl
Vetemjöl
5
st
Ägg
30
gr
Smör
1
tsk
Salt
Tillbehör
300
gr
vitkål
2
tsk
olivolja
2
tsk
vit balsamvinäger
1
krm
salt
1
dl
lingonsylt, till servering
Instruktioner
Pannakakan
Sätt ugnen på 200 grader
Skär bort eventuellt svål från fläsket och skär fläsket i centimeterstora tärningar.
Stek fläsktärningarna med olivolja i en stekpanna. Salta (1krm salt) och peppra. Ta av stekpannan från spisen och ställ åt sidan.
Häll hälften av mjölken i en skål och vispa i allt mjöl och salt så att du får en klumpfri smet.
Tillsätt resten av mjölken i skålen och vispa i äggen i smeten.
Smörj en ugnssäker form med smör.
Lägg det stekta fläsket i formen och häll på pannkakssmeten, rör om med en slev så att fläskbitarna sprider ut sig i hela formen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills du fått en fin gyllenbrun yta på fläskpannkakan.
Tillbehör
Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin.
Lägg upp i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger och tillsätt en nypa salt.
Om du vill kan du droppa lite olivolja på pannkakan.
Servera med vitkål och lingonsylt.
Tips
Testa gärna med att byta ut fläsket mot bacon!