Go Back
Print
5 från 1 röst

Belgiska våfflor

Active Time30 minuter
Måltid: Efterrätt, Frukost, lunch, Smårätter
Yield: 8 portioner

Materials

  • 2 st  ägg, separerade (vitor och gulor i olika skålar)
  • 0.8 dl socker
  • 180 gr smält smör
  • 3 dl mjölk du kan alltid testa havremjölk
  • dl vetemjöl special
  • ½ msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör, att pensla järnet med

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.
  • Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  • Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.
  • Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke.
  • Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
  • Rör försiktigt i mjölblandningen så du får en slät smet.
  • Vänd slutligen ner den hårt vispade äggvitan försiktigt med en slickepott.
  • Smöra järnet och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene.
  • Servera dom nygräddade belgiska våfflorna med lättvispad grädde, bär & ringla över lite härlig lönnsirap eller chokladsås!

Tips

Testa gärna att göra ett blåbärssmör till våfflorna.
Blåbärsmör
  • 100 g smör, rumstemperat
  • 30 g färska blåbär
Eller varför inte med bara smör och kanel!
Du kan alltid utesluta vaniljsockret om du vill!