Vi ger er bland de roligaste svenska reklamfilmerna som gjorts!

Fulöl eller finöl och var är brudarna? Det är två citat som kommer från våra gamla reklamfilmer. Det finns vissa reklamer som har en udda speciell charm som lätt fastnar i våra huvuden. Ibland är det hela sketchen och i andra fall är det en melodi som vi går omkring och nynnar på om dagen och har mardrömmar om i natten. Oavsett vad så tror jag att vi alla uppskattar reklamfria sidor som Netflix.

Reklamfilm lanserades i en enskild svensk TV-kanal 1987 på TV3. I marknätet kom det först 1991 med TV4.

Här kommer några fina reklamfilmer genom tiderna. Vilka har vi missat?

Fulöl

I denna reklamfilm så spelade Robert Gustafsson en svensk raggare som bryggde öl i samarbete med Spendrups. Haru finöl? Jag får slumpen…

Norrlands Guld

När vi ändå är inne på öl så kan vi ju ta en snabb titt på en gammal Norrlands Guld reklam som helt klart är inriktad mot en annan publik.

Vart är brudarna?

Här tänkte nog OLW att om bilar och brudar säljer så måste chips och brudar sälja. De tuffa killarna står utan kvinnligt sällskap och nörden med OLW och massa brudar. Den är baserad på en sann historia så att säga.

Tur i oturen

Man kan säga att killen i denna reklamen går med strömmen, tar det som det kommer eller  att han lever efter filosofin ”Hakuna Matata”. Med andra ord det är inte försäkringsbedrägeri. Det är en cabriolet. En cab!

Du har ju hela helgen på dig

I den här underbara och klassiska reklam så har Åke precis vunnit på lotto och nu har han ett och annat att säga till sin chef. (Vad ska han göra den dagen pengarna är slut)

Den första ICA såpan

Denna reklamserie är något nyare men jag var bara tvungen att ta med den då jag tycker att Icas är bland de bättre reklamfilmer som gjorts genom svensk tid! Denna gång är Stig är inte riktigt nöjd med Ulfs och Rogers initiativ att bygga en julgran med alla butikens varor!

Ipren mannen

Ipren den intelligenta värktabletten, ja den här satte sig nog på många människors hjärnor. Den är faktiskt väldigt catchig.

 

Vilken är din favoritreklam?