Ja var ska man börja i denna skatt av skor som fanns under 70-talet. Detta årtionde satte verkligen sin prägel då det gällde skor.

Jesus sandalen

 Platåskor

Platåskon var superpopulär under 70-talet både för kvinnor och män. Ju högre platå, desto högre status! Jag kommer ihåg när man såg ABBA gänget i sina platåskor och man bara önskade att man kunde få ett par sådana.

Vem minns inte ABBA, (om man nu var med på den tiden) coolaste skorna och hippaste outfitten!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av ABBA (@abba)

 

 

Träskor

Vi får inte glömma den fina träskon! Tänk att den har hängt med i så många år och följt trenderna. Historien bakom träskon är lite intressant. Förr i världen satt träskon på nästan varenda skåning. De har använts både till vardags och till fest. År 1834 skrev bondeledaren Nils Månsson från Skumparp ett brev till Kungliga patriotiska sällskapet. Enligt Månsson skulle landet kunna spara miljontals riksdaler om de dyra importerade läderskorna byttes ut mot inhemskt producerade träskor.

Sockiplast

Växte du upp på 70-talet var dessa ett måste! I mitten av 70-talet och en liten bit in på 90-talet säljer sockiplast som allra bäst.

Bild av Thomas Wallin

Playboy skon

Playboy skon bars av både tjejer och killar. Mina hade mönster ovanpå och jag bara älskade dessa skor. Jag minns så väl när det första paret inhandlades tillsamman med mamma i skoaffären.

 

 

Har vi glömt din favoritsko?