En hel värld sörjer Marie Fredriksson

Marie föddes 1958 i Östra Ljungby i Skåne och flyttade i sena tonåren till Halmstad och där började hennes karriär inom musiken. Efter sina 2 soloalbum 1986 blev hon och Per Gessle en del av Sveriges mest framgångsrika musikexporter. ROXETTE

Tillsammans gjorde dom bland annat The Look, Joyride, It Must Have Been Love och Listen to Your Heart.

Marie Fredriksson dog i går morse, skriver hennes management Dimberg Jernberg i ett pressmeddelande.– Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela, säger Per Gessle i ett uttalande om Marie Fredriksson.

Han fortsätter:

– Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same, säger han i pressmeddelandet.

2002 drabbades Marie av en hjärntumör 2002, och hon tillfrisknade 2009. Mellan 2010 och 2016 gjorde Roxette flera turnévarv runt jorden. Marie gjorde ett nytt soloprojekt 2013, albumet och turnén ”Nu”.

Men 2016 tog turnelivet till ända  . Sviterna av sjukdomen blev alldeles för märkbar och läkarna avrådde henne från vidare scenframträdanden.

”All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same”, skriver Per Gessle via sin pressekreterare.

”Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger”, skriver Gessle vidare.Marie Fredriksson blev 61 år. Hon efterlämnar maken Mikael Bolyos och barnen Josefin och Oscar.

Vi avslutar med en av de finaste låtar som gjorts.

Vila i frid fina bästa Marie!  Tack för allt du gav till oss, tack för allt det fina! Våra tankar går till dig och din familj

 

Lasse Lindbom, musikproducent och som var en nära vän återberättade idag på Tv4 om deras samarbete. ”Han häpnade när han hörde henne sjunga. Han blev golvad som han sa.

Marie Fredriksson of Roxette live at Odderøya Live 2012