Kirk Douglas, Hollywood ikonen död vid 103 års ålder

Kirk Douglas den världsberömda skådespelaren och far till Michael Douglas, med en fantastisk karriär som sträcker sig över mer än sex decennier. Kirk gick bort onsdagen den 5 februari 2020. . 1996 fick han en stroke men återhämtade sig faktiskt bra.

På sin instagram skrev Michael Douglas:

Det är med en enorm sorg som mina bröder och jag meddelar att Kirk Douglas lämnade oss idag i en ålder av 103.

För världen var han en legend, en skådespelare från guldåldern för filmer som levde långt in i sina gyllene år, en humanitär vars engagemang för rättvisa och saker som han trodde på sätter en standard för oss alla att sträva efter.

Men för mig och mina bröder Joel och Peter var han helt enkelt pappa, för Catherine, en underbar svärfar, för hans barnbarn och barnbarnsbarn, deras kärleksfulla farfar, och för hans fru Anne, en underbar make.

Kirk’s liv var väl levt och han lämnar ett arv i film som kommer att bestå under kommande generationer, och en historia som en känd filantrop som arbetade för att hjälpa allmänheten och få fred på planeten.

Låt mig avsluta med de ord jag sa till honom på hans sista födelsedag och som alltid kommer att förbli sanna. Pappa – jag älskar dig så mycket och jag är så stolt över att vara din son.

Den berömda skådespelaren och producenten fick kritik för sin roll i 1960-klassikern, ”Spartacus.” I ”Spartacus” gav Kirk kredit till den svartlistade manusförfattaren Dalton Trumbo. Kirk’s rörelse inledde upplösningen av den ökända svartlistningspolitiken som hade börjat nästan ett decennium tidigare.

Många är de skådespelare han spelat mot genom tiderna.

Tack för alla härliga upplevelser genom dina roller och tolkingar av dessa!