Nu dammar vi av ett gammalt recept från 70-talet, då var ananasringar på burk en riktig storsäljare, kanske tack vare denna rätt? Både curry och ananas är perfekta smakkompisar till den salta kasslern. Då det begav sig använde man sig av tomatpuré, men det är inte vår favorit. Överraska och servera denna rätt som gömmer allt det goda under ett lager vispad grädde med chilisås, toppa med riven ost och njut av en gratinerad nostalgimiddag.

 

Skriv ut
5 från 1 röst

Kassler Hawaii

Recept på hawaiikassler med ananas och grädde som är en klassiker från 70-talet.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Port: 4 pers
Kalorier: 721kcal

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1 burk ananasskivor (à 576 g)
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 500 gr kassler

SÅS

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 dl riven ost
  • 4 port ris

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Dela, skölj och skär purjolöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Häll av ananasen.
  • Fräs purjolök och paprika i oljan, salta och peppra och krydda med curry. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  • Skär kasslern i skivor. Varva kassler och ananas på grönsakerna.

SÅS

  • Vispa grädden och blanda den med chilisås.
  • Bred såsen över kasslern och ananasen, strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera kasslern med ris och din favoritsallad

Tips