Go Back
Skriv ut
5 from 1 vote

Kassler Hawaii

Recept på hawaiikassler med ananas och grädde som är en klassiker från 70-talet.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Port: 4 pers
Kalorier: 721kcal

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1 burk ananasskivor (à 576 g)
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 500 gr kassler

SÅS

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 dl riven ost
  • 4 port ris

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Dela, skölj och skär purjolöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Häll av ananasen.
  • Fräs purjolök och paprika i oljan, salta och peppra och krydda med curry. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  • Skär kasslern i skivor. Varva kassler och ananas på grönsakerna.

SÅS

  • Vispa grädden och blanda den med chilisås.
  • Bred såsen över kasslern och ananasen, strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera kasslern med ris och din favoritsallad

Tips