Go Back

Pasta med julskinka

Det bästa här att du kan variera och lägga till dina favoritgrönsaker och använda dig av din favoritost.
Måltid: Huvudrätt
Port: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr spaghetti, tagliatelle eller annan pasta
  • 1 st gul lök
  • 300 gr julskinka
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 dl parmesanost eller din favoritost
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hacka löken och låt den mjukna i smör i en stekpanna.
  • Strimla julskinkan och ha ner den i pannan. Stek allt ytterligare någon minut
  • Häll på grädden och creme fraiche och låt koka upp sakta.
  • Lägg i 2/3 av din ost och låt det sakta gå samman.
  • Slå vattnet av pastan och lägg i den i såsen. Rör om allt och smaka av med salt och peppar.
  • Låt den nu dra till sig en ett par minuter, så att alla goda smaker går in i pastan.
  • Servera med resten av din rivna parmesanost och eventuellt med gröna ärtor.

Tips

TIPS: 
Istället för parmesanosten använd en krämig grönmögelost
Ha inte för hög värme på när du steker din lök
Testa med det olika pastassorterna.
  • Cappellinin nästan omfamnar pastasåsen och det blir lite mer delikat.
  • Penne rigate gör att pastasåsen finns inne i "hålen". Perfekt för dig som är galen i sås!
  • Tagliatellan har en förmåga att dra åt sig pastasåsen in i pastan
 
Julskinka och pasta